Vatrogasci Starih Bošnjana zadovoljni ostvarenim ciljevima

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stari Bošnjani u nedjelju je održalo redovnu 87. godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili zapovjednik JVP Križevci i koordinator mjesnih odbora Mario Martinčević, tajnik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Matosović, gradski vijećnik Mirko Sokolić, predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić, te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Carevdara, Vojakovca, Vujića, Novih Bošnjana i Kloštra Vojakovačkog.

Uvodno je izglasano radno voditeljstvo koje je radilo u sastavu Tomislav Katalenić, Mario Klarić, Stjepan Falat te Martina Falat.

Predsjednik Društva Darko Habdija podnio je izvješće o radu i iznio plan za buduće razdoblje. – Naš projekt želja i ostvarenja počeo je prije pet godina. Još u domu nije sve gotovo, ali na našem tragu su svi domovi u okolini koji su krenuli uređivati domove. Ponosan sam na sve izvedene radove i sa ozračjem u Društvu. Zapovjednik nam je bio u misiji Hrvatske vojske u Poljskoj – istaknuo je Habdija i napomenuo kako je u selo stigla voda.

-Bit će nam prioritet u ovoj godini priključiti vatrogasni dom na vodovodnu mrežu i ožbukati zid. Ići ćemo i na sva vatrogasna natjecanja – istaknuo je.

Izvješće je podnio i zapovjednik Mario Klarić istaknuvši kako su sudjelovali na vatrogasnim natjecanjima, nabavljena je vatrogasna oprema, održavali su vatrogasno vozilo i uređivali okoliš, a intervencija nisu imali. Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Tajnik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Matosović rekao je kako je bitno da nije bilo požara i intervencija. -Vi ste pokretači svih vatrogasnih aktivnosti i tako je u svim naseljima gdje djeluju vatrogasna društva – istaknuo je Matosović i pobrojao brojne aktivnosti Zajednice i održana vatrogasna natjecanja u 2023. godini.

Pozdravne riječi uputio je i predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić. – Čestitam vam na vašim rezultatima – poručio je Kraljić i zahvalio Gradu Križevcima na podršci.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca Mario Martinčević čestitao je Društvu na operativnosti i uputio pozdrave uime gradonačelnika Marija Rajna. –Svi koji sa mnom surađuju znaju da dolazimo do cilja. Sve kuće će dobiti vodu gdje projekt nije obuhvatio te kuće. Ovdje su i gradski vijećnici koji se bore za ovaj kraj, isto kao i predsjednik Mjesnog odbora – istaknuo je Martinčević.