Članovi DVD-a Podgajec u novouređenom domu održali godišnju skupštinu

U vatrogasnom domu u Podgajcu održana godišnja skupština tamošnjeg Društva.

Predsjednica radnog voditeljstva bila je Valerija Kukec, a članovi su bili Martina Zidarić, Martina Dragija, Sandra Menčik. Izvješća su podnijeli Marko Šimunčić, Siniša Mikulec, Dalibor Bedovec i Dubravko Čiček i sva su usvojena jednoglasno.

DVD Podgajec broji 66 članova i 89 godina postojanja. -U protekloj godini održano je pet sjednica Upravnog odbora i godišnja skupština. Izvodili su se i radovi. Uredili smo u domu kuhinju, sanirali zidove i strop, postavili pločice u kuhinji i na podove, postavljena je nova rasvjeta, osvježeni su zidovi, prostor oko šanka, postavljeno podno grijanje i nova glazura – istaknula je uime Upravnog odbora Martina Zidarić i dodala kako su u radovima sudjelovali i članovi mjesnog odbora te da sve to ne bi bilo moguće bez pomoći Grada Križevaca.

-Tri naša člana sudjelovala su u vatrogasnoj vježbi u Erdovcu, a jedan član je sudjelovao na obrani od poplava u Podravini – istaknuto je na skupštini te su pobrojani vrlo dobri rezultati na vatrogasnim natjecanjima te je spomenuto kako je nakon 40 godina oformljena ženska A ekipa.

Zapovjednik Marko Šimunčić kazao je kako u ovoj godini nastavljaju s edukacijom članova. – Sudjelovat ćemo na vatrogasnim natjecanjima, uređivat čemo i dalje dom i pripremati se za 90. obljetnicu Društva – poručio je.

Godišnjoj skupštini nazočili su zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević, pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti Krešimir Brunović i počasni predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Mužić, a skupštini su nazočili i predstavnici DVD-a Erdovec. DVD-a Dijankovec, DVD-a Lemeš Križevački, DVD-a Sveti Martin, DVD-a Gregurovec, DVD-a Ferežani, DVD-a Srednji Dubovec, DVD-a Veliki Potočec, DVD-a Mali Potočec, DVD-a Veliki Raven, DVD-a Majurec.

Zapovjednik Mario Martinčević čestitao je Društvu na aktivnostima. -Sve što smo dogovorili na koordinaciji za dom i cestu ispoštovali smo, a i vi ste našli volje i zajedništva da se radovi izvedu. -Ispod nas je i novo podno grijanje, a treba zahvaliti gradonačelniku Rajnu koji je dao blagoslov za izvođenje svih radova. Iduće godine je proslava 90. obljetnice i planovi su opet realni i to ćemo sve odraditi – zaključio je Martinčević.

Pročelnik Krešimir Brunović pozdrave je uputio i uime gradonačelnika Marija Rajna. -Čestitam vam na predanom radu proteklih 89 godina. Riješili smo i asfalt, uređen je dom. Odličnu suradnju imamo s mjesnim odborom i uz sve izvedene radove selo puno ljepše izgleda – istaknuo je Brunović.

Na kraju skupštine uručena su uvjerenja i zahvalnice.