Održana godišnja skupština DVD-a Brezovljani

Dobrovoljno vatrogasno društvo Brezovljani održalo je u subotu svoju redovnu godišnju skupštinu, a radno voditeljstvo radilo je u sastavu Željko Gidić, Predrag Halužan, Renata Lusavec i Srećko Gidić.

DVD Brezovljani broji 75 članova od toga 13 operativnih, 21 izvršnih, 5 pričuvnih, 23 podmlatka, 8 mladeži i 7 pomažućih. Po časničkoj strukturi od 39 aktivna člana 4 su časnika I. klase, 1 časnik, 6 dočasnika I. klase, 8 dočasnika, 6 vatrogasaca I. klase, 6 ispitanih vatrogasca i 4 vatrogasca bez ispita.

Sva izvješća i plan rada za 2024. godinu usvojeni su jednoglasno, a posebne zahvale vatrogasci su uputili Općini Sveti Ivan Žabno i građevinskoj tvrtki Radnik te svima koju su pomagali Društvu. -U protekloj godini uređena je prostorija za sastanke i čuvanje arhive, a u 2023. godini nisu imali intervencija – istaknuto je na skupštini. Na skupštini su uručena uvjerenja i zahvalnice.

Skupštini su nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Nikola Radulec, tajnica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Kristina Matuško, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sveti Ivan Žabno Krešimir Habijanec i predsjednik Uprave građevinske tvrtke Radnik Mirko Habijanec.

Skupštini su nazočili i predstavnici brojnih susjednih društava.

Predsjednik Vijeća Krešimir Habijanec rekao je kako su vatrogasci dali veliki obol oko poplava u Podravini, kao i tvrtka Bistra iz Đurđevca sa svojih 100-injak djelatnika. -Nalazimo se u vremenima u kojem se mijenjaju vremenske prilike i moramo biti dodatno na oprezu. Požara srećom na području Društva nije bilo, najavili ste i uređenje kuhinje i stojim vam i dalje na raspolaganju- poručio je.

Uime DVD-a Haganj pozdrave je uputio Ivan Dončević.

Predsjednik Nikola Radulec izrazio je zadovoljstvo na aktivnostima i rezultatima Društva. -Hvala što ste sudjelovali na obranama od poplave i što sudjelujete na obrazovanju kadrova i na vatrogasnim natjecanjima. Imali ste sve kategorije na našem natjecanju. – poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice.

Načelnik Nenad Bošnjak pohvalio je sve aktivnosti DVD-a Brezovljani, -Zadovoljan sam vašim radom i angažmanom i posebno brojem vatrogasaca u Društvu. Čestitke i novim ispitanim vatrogascima. Dom je lijepo uređen s unutarnje i vanjske strane, napravljeno je i spremište. Srećom nije bilo požara i želim da tako bude i ubuduće. Hvala i svima koji su sudjelovali u obrani od poplava. U plan rada stavite još i betoniranje spremišta – istaknuo je u svom govoru Nenad Bošnjak.

Predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec je napomenuo kako prema vatrogascima prije svega osjeća poštovanje. – Živimo u vremenu koje u globalnom svijetu nije najbolje, tako je i s klimom. Zato će vatrogastvo u budućnosti biti još važnije i treba uložiti u obuku i opremu. Pitke vode svaki dan zagađujemo i zato nam je jako važna kanalizacija u cijeloj općini. Općina treba uložiti dodatne napore, jer država danas ima novaca i pitanje je koliko će dugo tako biti. Imamo programsko razdoblje 2027. i 2030. godinu i u tome razdoblju će još biti europskih novaca, nakon toga novaca više neće biti – rekao je Mirko Habijanec i predložio da delegacija vatrogasaca ode na hodočašće u Lourdes. -Poduzeće Radnik će i dalje stajati iza ovog Društva kao i iza brojnih drugih društava – zaključio je.

Donosimo bogatu galeriju fotografija iz Brezovljana.