Centar za osobe s invaliditetom Đurđevac primio prve korisnike

Prva sjednica Gradskoga vijeća održana na Trgu sv. Jurja u bivšoj zgradi gradske uprave, a sad lijepoj novouređenoj zgradi COSI-ja, Centra za osobe s invaliditetom i stare, bila je prigoda gradskim vijećnicima da je razgledaju i razgovaraju s korisnicima. Novootvorenom zgradom članove vijeća proveo je voditelj centra Jurica Karan.

-U odnosu na ono gdje sam bio smješten do sada, ovo je hotel visoke kategorije – rekao je zadovoljno jedan od korisnika, a puno hvale za smještaj, kuhinju i osoblje imala je i baka iz Ferdinandovca, koja je rekla da nije mogla ni zamisliti da će starost provesti u takvo lijepom i ugodnom okruženju.

-U našem centru su smješteni starije osobe i osobe s invaliditetom preko Hrvatskog zavoda za socijalnu skrb s područja cijele županije. Smještaj je planiran za 31 osobu, dok ih je trenutno smješteno osmero, ali već idući tjedan bit će ih smješteno još 12. O njima brine 11 zaposlenih osoba, od medicinske sestre, kuhara, do spremačica – rekao je Jurica Karan, voditelj Centra za osobe s invaliditetom i stare i naglasio da veseli činjenica da ljudi svakodnevno dolaze, zanimaju se za smještaj, razgledaju prostore kojim su oduševljeni. Oduševljeni viđenim, bili su i đurđevački gradski vijećnici.