Do kraja tjedna obilje zabavnih i zanimljivih sadržaja u programu Đurđevo v Đurđevcu

Nakon promocije priča za djecu „Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari“ novinarke Anđele Lenhard Antolin, Gradska knjižnica već u četvrtak očekuje Danijelu Martinović na promociji njene knjige „Tuširanje duše“. U petak, 19. travnja će na svoje doći ljubitelji minijaturnog drveća jer će u Domu kulture do nedjelje 16 sati biti izložba 30 bonsai drveća, patuljastih, većinom autohtonih vrsta drveća, uz kratka predavanja o uzgoju, o kojima će savjetovati Bonsai udruga „Sjeverozapad“. Isti dan u 19 sati u dvorani Strukovne škole Đurđevac pripremljena je učenička revija svečanih frizura i kozmetike, organizirana u suradnji s obrtnicima, majstorima frizura i kozmetike, a u 20 sati u dvorištu utvrde Stari grad dolazi legendarna zvijezda estrade Jole. Ne treba dvojiti da će biti zabavno i velika gužva na njegovu koncertu, jer je ulaz besplatan, a on mnogima najveća glazbena zvijezda.

Subota, 20. travnja već od 7 sati je rezervirana za Konjičku utrku u daljinskom jahanju na 20, 40, 60 i 80 km, u 2. kolu Craotia Cupa u organizaciji Konjičkog kluba Đurđevački graničari koje možete podržati sve do 17 h na livadama oko utvrde Stari grad.

No, drugačiji sadržaji bit će na Proljetnom sajmu, na kojem će se svojim proizvodima predstaviti mnogobrojne udruge, OPG-ovi, domaće radinosti i obrazovne institucije uz prigodni kulturno-umjetnički program na kojem će nastupiti mališani DV Maslačak, dječja skupina KUD-a Petar Preradović, Mali folklor OŠ Đurđevac, Tamburaški sastav OŠ Đurđevac te Mažoretkinje Grada Đurđevca uz nastup TS Avantura. Tradicionalno će se od 10 sati na Trgu sv. Jurja održati i Đurđevečka ribičija gdje će posjetitelji po promotivnoj cijeni moći isprobati riblje specijalitete i okušati se u pecanju šarana iz velikog bazena, dok u 18 sati sve posjetitelje očekuje tradicionalna izložba vina „Đurđevo 2024“ na prostoru Gradske tržnice u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Đurđevac.

Svojom tradicionalnom budnicom ulicama grada početak programa nedjelje najaviti će izvrsni članovi Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac. Svi budni moći će od 10 sati ponovo na Proljetni sajam i Đurđevečku ribičiju gdje će uz predstavljanje udruga, OPG-ova, domaćih radinosti i obrazovnih institucija moći uživati u nastupu ŽVS Đurđevčice i Tamburaškog orkestra Krešo Lukačić iz Koprivnice. Svi rekreativci moći će uživati u rekreativnoj biciklijadi i vožnji dugoj 30km. Biciklijada kreće od utvrde Stari grad u te 10 sati preko Crnih jarkov i jezera Drnić te se vraća u hostel Borik. Kotizacija od 10,00€ (djeca do 15 godina besplatno) koja uključuje organizaciju biciklijade, majicu i ručak uplaćuje se na račun Biciklističkog kluba. I po prvi puta nešto posebno! U jedinstvenom prirodnom amfiteatru u Park-šumi Borik Udruga Malo drvo i najbolji đurđevački fotografi, članovi FKK Picok ponudit će na tom prostoru po prvi puta posebnu izložbu fotografija od 10 do 12 sati.

Detaljni program možete pogledati: OVDJE.