Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Križevačka održalo godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Križevačka u nedjelju je održalo 132. godišnju skupštinu. Skupštini su nazočili tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović i zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević.

Istaknuto je kako su četiri člana DVD-a sudjelovala u obrani od poplava u Drnju i Torčecu,  a sudjelovali su i na županijskom, gradskom vatrogasnom natjecanju te na vatrogasnim kupovima. Djeca iz Poljane Križevačke tjedan dana boravila su i na otoku Pagu, a djeca su osvojila drugo mjesto na vatrogasnom natjecanju.

Predsjednik Društva Miroslav Šimeković podnio je plan rada za 2024. godinu. -Trebamo provesti reviziju članstva, surađivati s Vatrogasnom zajednicom te surađivati s mjesnim odborom. Planiramo nastaviti uređivanje sale društvenog doma, provesti dežurstva za vrijeme žetve i održavati opremu te radne akcije. Planiramo organizirati i malonogometni turnir i okupiti mušku i žensku A ekipu te ekipe djece 6-12 godina. Planiramo nabaviti potrebni inventar za kuhinju i stolce za dom – kazao je Šimeković.

Izvješće o radu za prošlu, 2023. godinu, plan rada za 2024. godinu i financijski plan usvojeni su jednoglasno.

Tajnik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Matosović pohvalio je aktivnosti Društva i ostvarene rezultate na vatrogasnim natjecanjima. -Vaš DVD dao je najveći broj vatrogasaca koji su pomogli u Podravini. Hvala svima koji su bili s djecom na otoku Pagu – rekao je Matosović i pobrojao brojne aktivnosti Vatrogasne zajednice te uputio pozdrave Dobrovoljnog vatrogasnog društva Križevci koje slavi 150. rođendan.

Zapovjednik križevačke Javne vatrogasne postrojbe Mario Martinčević uputio je pozdrave i uime gradonačelnika Marija Rajna. -Humanost znači i odvojiti dio svog vremena za drugoga. Nemojte dozvoliti da Društvo prekine rad, jer vas DVD okuplja. Vi i vatrogasci Majurca bili ste najbrojniji u pomoći Podravini. Vjerujem da ćete opet dati desetinu djece za Pag i neka djeca nastave vašim koracima – rekao je Martinčević i napomenuo kako će u domu biti postavljene klime.

Na kraju skupštine podijeljene su zahvalnice vatrogascima koji su sudjelovali u obrani od poplava, a primili su ih Denis Jurčević, Miroslav Šimeković, Zdravko Česi i Dejan Lukečić.