Komunalno poduzeće Križevci organizira Drugu okolišnu olimpijadu

Komunalno poduzeće Križevci d.o.o. već dugi niz godina provodi razne edukacije, predavanja i radionice djece i učenika svih dobnih skupina (od vrtića, osnovnih i srednjih škola…) kojim žele od malih nogu utjecati na razvijanje svijesti prema zaštiti okoliša i pravilnom gospodarenju otpadom.

20.4.2024. godine povodom Dana planete Zemlje organiziraju Drugu okolišnu olimpijadu pod nazivom „Igrom i znanjem do zelenih Križevaca“ u kojoj će se natjecati ekipe finalisti obje osnovne škole iz Križevaca (100-tinjak učenika).

Cilj olimpijade je da učenici kroz igru, znanje i druženje uče o važnosti zaštite okoliša s naglaskom na održivo gospodarenje otpadom i klimatske promjene te se natjecanjem u različitim eko igrama (Odvezi otpad, Kviz znanja, „Smanji svoj ugljični otisak,“ „Uhvati otpad“, Eko tenis, Eko štafeta…) bore za glavnu nagradu – izlet u park prirode Papuk.

Događaj će biti podržan dolaskom predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gradonačelnika Grada Križevaca i gradskih pročelnika, ravnatelja obje križevačke osnovne škole, direktora Komunalnog poduzeća d.o.o. sa suradnicima kao i mnogih drugih gostiju.