Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Farkaševac

U ponedjeljak je održana 24. sjednica Općinskog vijeća Općine Farkaševac. Glavne donesene točke dnevnog reda približio je općinski načelnik Matija Copak.

-Danas smo izglasali najpovoljnijeg ponuditelja gdje će se se napraviti tržnica u Farkaševcu i to nam je važna investicija. Tu investiciju čekamo dvije godine, a sredstva smo dobili preko LAG-a Prigorje i sredstva su trebala biti odobrena od Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Bili smo u raspisivanju natječaja za tržnicu i dobili smo najpovoljnijeg ponuditelja. Drago mi je da će napokon doći do realizacije jer je ovdje ruralni kraj koji teži poljoprivrednoj proizvodnji. Ovo je značajna investicija gdje će naši ljudi moći prodavati svoje proizvode – rekao je Copak i dodao kako će tržnica biti u općinskom centru.

Copak se osvrnuo i na asfaltiranja na općinskom području. – U tijeku je projekt aglomeracije i sanacija nakon izvedenih radova. Saniraju se ceste kojim je prethodilo izvođenje radova, a riječ je o županijskim i nerazvrstanim cestama. Odlučili smo sanirati i sva parkirališta i nerazvrstane ceste pa smo obuhvatili pitanje naših domova kako bi žiteljima pružili ljepši boravak u ovom kraju – poručio je načelnik Copak.