Povelja Hrvatskog sabora kulture uručena Anđeli Lenhard Antolin

Za izuzetna dostignuća na području kulturno-umjetničkog amaterizma i obogaćivanje hrvatske kulture, novinarki Anđeli Lenhard Antolin Hrvatski sabor kulture dodijelio je Povelju. Na promociji njene knjige za djecu „Uzbune i slavlja u Hrvatskoj Sahari“ povelju joj je uručila Nada Šešić, predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih društava Koprivničko-križevačke županije, koja je ujedno i članica Predsjedništva Hrvatskog sabora kulture.

-Anđela je novinarka, radijska voditeljica, likovna umjetnica s brojnim izložbama po Hrvatskoj, fotografkinja s nagradama, gastro i turistička promotorica, a sada i književnica, koja je u proteklih 6O godina ostavila zamjetan trag u svim tim segmentima kulturnog amaterizma. Povelja je najviše priznanje koji HSK dodjeljuje za takav rad na obogaćivanju hrvatske kulture i došla je u prave ruke – rekla je Nada Šešić na dodijeli.

Inače, HSK je krovna hrvatska organizacija kulturnog amaterizma koji okuplja više od 80.000 kulturnih amatera na području cijele Hrvatske, te blizu tisuću kulturno-umjetničkih društava.