U organizaciji Turističke zajednice i Osnovne škole Đurđevac svečano otvorene plazma Sportske igre mladih

Športsko rekreaktivni centar “Vlado Lešča-Duspe“ i ove se godine, tradicionalno pretvorio u veliku sportsku pozornicu za mlade sportaše. Paljenjem plamena počelo je Veliko sportsko-edukativno događanje, točnije 28. Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih.

Ova velika sportska manifestacija u programu Dana grada i „Đurđeva v Đurđevcu 2024.“, na đurđevačkim sportskim terenima okupila je više od 200-injak razigranih osnovnoškolca nižih razreda, učitelja te brojnih roditelja kao njihovih navijača. U pratnji predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivana Juričića i predsjednika GV Željka Lackovića, na svečanosti otvaranja sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je Sportske igre mladih svečano i otvorio.

-Drago mi je da se i ove godine nalazimo na tradicionalnom sportom druženju. Grad Đurđevac je veliki prijatelj Sportskih igara mladih i veliki podržavatelj sportskih aktivnosti među mladima. Ove Igre su vrijedan doprinos poticanju i promoviranju sporta. Bavljenjem sportom odmičemo mlade od digitalnih sadržaja i stvaramo zdravije ljude u zajednici – rekao je gradonačelnik Janči i zahvalio se svima koji su se ove godine pridružili ovom velikom sportskom događanju u Đurđevcu i svim natjecateljima poželio puno sportske sreće. Direktor Plazma sportskih igara David Burburan zahvalio se Gradu Đurđrvcu na izvrsnom domaćinstvu, a posebno predsjedniku GV Željku Lackoviću koji je pred desetak godina u Đurđevac doveo ovu najveću amatersku sportsku manifestaciju mladih.

Djeca su se natjecala u graničaru, atletici i nogometu i borila se za plasman na Državnu završnicu Telemach Sportskih igara mladih koja će se održati sredinom srpnja u Rijeci.Tu će mali sportaši imati priliku družiti se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Đurđevački organizatori, TZ grad Đurđevca i OŠ Đurđevac, pobrinuli su se da su, osim sportskog dijela natjecanja, sve natjecatelje i njihove pratitelje dočekala brojna iznenađenja i brojne edukativne aktivnosti tijelom cijelog poslijepodneva.