U Samoboru položen kamen temeljac za najveći logistički centar u Hrvatskoj

Održana je svečanost polaganja kamena temeljca za budući najveći logistički centar u Hrvatskoj – RC Zone Samobor. Projekt je vrijedan više od 100 milijuna eura, a centar će se graditi u gospodarskoj zoni Bobovica kraj Samobora.

Svečanosti su nazočili zamjenik župana Ervin Kolarec, suvlasnici češke tvrtke RC Europe koja je investitor, Miloslav Hartman i Jan Prokop, češki ambasador u Hrvatskoj Milan Hovorka, direktor tvrtke Logoritam Vedran Hirtz te gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.

Investitori Miloslav Hartman i Jan Prokop uvodno su kazali kako su jako sretni što su u Samoboru u kojemu imaju veliku podršku od Grada te gradonačelnice Petre Škrobot. -Dolazim u Hrvatsku već 24 godine, uživam ovdje. Mislim da Hrvatska ima najveći potencijal u Europi, posebno zbog čistog mora što je rijetkost – kazao je Hartman te zahvalio timu u Zagrebu koji mu je pomogao u realizaciji projekta naglasivši kako je uvjeren u uspješnost projekta.

Gradonačelnica Petra Škrobot kazala je kako joj čast što je RC Europa odlučila ovakvu investiciju realizirati upravo na području grada Samobora. -Mi smo ponosni na naše poduzetnike, želimo im biti podrška, isto kao i svim obrtnicima i potencijalnim investitorima – rekla je gradonačelnica dodavši kako će grad i dalje biti podrška cijelom ovom projektu.

Zamjenik župana Ervin Kolarec pozdravio je sve prisutne uime župana Stjepana Kožića te naglasio kako je veliko zadovoljstvo predstaviti ovako impresivnu investiciju u Zagrebačkoj županiji. -Ovo je najveći logistički centar koji se gradi i koji će biti sagrađen na području Zagrebačke županije, ali u ovom trenutku i najveći logistički centar na području Hrvatske. Zagrebačka županija ima oko 30-ak poduzetničkih zona u koje smo uložili više od 7 milijuna eura, jer nam je bitno privući investitore što će generirati i nova radna mjesta – rekao je Kolarec te zaključio kako zahvaljujući ovakvim investicijama Zagrebačka županija napreduje te će i u budućnosti županija voditi brigu o gospodarstvu, a samo u ovoj godini županija je osigurala preko milijun eura bespovratnih sredstva za obrtnike početnike.

Projekt će uvažavati sve ekološke, zelene i kriterije energetske učinkovitosti. Bit će namijenjen najmu prostora, za skladištenje ili proizvodnju, a završetak gradnje očekuje se za godinu dana.