Večeras predstavljanje knjige Kotlovnica Bonislava Kamenjaševića

Uz Mjesec hrvatstke knjige večeras će se u 19 sati u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” održati predstavljanje zbirke poezije Bonislava Kamenjaševića Kotlovnica 

.

“Zbirka poezije komparatista Bonislava Kamenjaševića Kotlovnica tematizira suvremeni svijet i njegov odnos prema prirodi, prema životu u kojemu je potrebno što više sadržaja nagurati u što manje (vremenskoga) prostora, pri čemu je važno to činiti novim tehnološkim alatima. U toj krizi ljudskosti prirodu rastežemo kao slabašnu kuhinjsku gumicu, a ljudima manipuliramo koliko je u skladu s našim potrebama. Kamenjašević kritizira pseudointelektualizam, rat, uništavanja i zločine, što čini katkad šaljivo i ironijski, a drugi put o njima progovara melankolično.” 

Bonislav Kamenjašević (1988., Gradačac, BiH) studirao je filozofiju, diplomirao kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je pjesme te stručne i kritičke tekstove u različitim časopisima, zbornicima i na portalima. Živi i radi u Zagrebu.

Zbirka je izdana u biblioteci Edicije Durieux istoimene nakladničke kuće. 

Ulaz na sva događanja Mjeseca hrvatske knjige u knjižnici je slobodan. 

Radi poštivanja epidemioloških mjera zaštite, broj posjetitelja na sva događanja je ograničen, obvezno je nositi zaštitnu masku. 

Gradska knjižnica “Franjo Marković”