U Dubravi održano završno predstavljanje projekta Udruge za autizam Zagreb “NAŠ PLAVI SVIJET – Osnivanje treće životne zajednice osoba iz spektra autizma”

U petak je održano završno predstavljanje projekta Udruge za autizam Zagreb “NAŠ PLAVI SVIJET – Osnivanje treće životne zajednice osoba iz spektra autizma”, a u kojem je Općina Dubrava partner.

Projekt je prihvaćen 2020. godine i vodit će se uz pomoć europskog novca. -Objekt će se graditi u selu Gornji Vukšinac. Na tom je mjestu područna škola koja je već 30-ak godina neupotrijebljena i u lošem stanju, pa će se njeni temelji iskoristiti za gradnju prvog prilagođenog objekta za osobe s poremećajem iz spektra autizma. Projektirana je za 8 korisnika, a o njima će skrbiti 8 asistenata. Očekujemo da će to biti lokalno stanovništvo koje će se educirati – kazao je Igor Ružić, predsjednik Udruge, dodavši kako što se tiče daljnjih planova moraju vidjeti kako će funkcionirati dosadašnje izgrađene zajednice.

-Cilj nam je vratiti Općini Dubravi senzorički park koji je ona velikodušno dala za kuću. Ideja je da ona bude nositelj tog projekta, a mi partneri – dodao je Ružić.

Na konferenciji je bila prisutna i voditeljica projekta Tanja Tudor.