Ljetna torta s breskvama
Sastojci: Biskvit – 300 g piškota, 150-200 ml mlijeka
Krema – 400 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, 4-5 žlica šećera, 1 kiselo vrhnje
Preljev – 1 preljev za torte, 1 kompot od bresaka, 250 ml soka iz kompota, 3 žlice vode
Najprije skuhajte puding. Stavite 300 ml mlijeka i šećer u lonac i pustite da
provrije.
U međuvremenu umutite prašak za puding sa preostalih 100 ml mlijeka.
Ulijevajte smjesu sa praškom u mlijeko konstantno miješajući da se ne stvore
grudice. Kuhajte 2-3 minute, maknite s vatre i pustite da se ohladi.
Preko pudinga stavite plastičnu foliju kako se ne bi stvorila korica.
U mlaki puding mikserom umiješajte kiselo vrhnje sobne temperature.
Na dno kalupa za tortu, promjera 20 cm, slažite piškote koje ste prethodno umočili u mlijeko.
Na prvi red piškota stavite polovicu kreme i poravnajte, a zatim stavite još jedan red piškota i ostatak kreme.
Breskve iz kompota narežite i posložite na vrh torte.
Preljev za torte skuhajte prema uputama na pakiranju te prelijte preko voća.
Tortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Kada ju izvadite iz kalupa, piškote režite na pola i slažite oko torte, a možete ih i zavezati vrpcom da budu stabilnije.
Uživajte u ljetnom osvježenju!