Novo vozilo u Hitnoj medicinskoj službi u Križevcima

Za što bolju, kvalitetniju i bržu zdravstvenu skrb

Zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić uručio je danas ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu županije Mirjani Hanžeković ključeve novog vozila izvanbolničke hitne medicinske službe.
U ovoj godini Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije nabavio je tri vozila za sanitetski prijevoz (971.250,00 kuna) i vozilo izvanbolničke hitne medicinske službe (574.375,00 kuna) ukupne vrijednosti 1.545.625,00 kuna.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković istakla je da se radi o suvremeno opremljenom vozilu hitne medicinske službe vrijednosti 574.375.000 kuna.
“Ta sredstva su osigurana iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije. Početkom ove godine proveli smo postupak javne nabave gdje smo već preuzeli tri nova vozila sanitetskog prijevoza. Ovo je četvrto vozilo iz tog paketa. Vozilo je opremljeno sukladno najnovijim standardima, da se pacijenta zbrine na što sigurniji, kvalitetniji i brži način kako bi zdravstvena skrb bila što bolja i kvalitetnija.”

Vozni park Hitne medicinske službe u prosjeku je star godinu i pol, kazala je ravnateljica.
“Pošto nam se bliži planiranje za slijedeću proračunsku godinu, imamo u planu još nabavu dva vozila hitne medicinske službe ovakvog tipa i za ispostavu u Đurđevcu i središnjicu u Koprivnici. S obzirom na novi vozni park hitne, možemo spomenuti da smo obnovili, uz 13 vozila novih sanitetskog prijevoza i vozni park te djelatnosti, te nastavljamo i dalje u tom pravcu.”

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković osvrnula se i na ostale projekte ;

“U tijeku smo s energetskom obnovom zgrade u središnjici u Koprivnici. Očekuje se završetak krajem desetog mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je 1.400.000 kuna i 700.000 je osigurano iz EU sredstava. Imamo i nabavu medicinske opreme vrijednosti 350.000 kuna. Od strane donatora osigurano je oko 80.000 kuna.

Naš vozni park broji ukupno 28 vozila, ovdje u Timu 1 nam je jedno vozilo kao i u Timu 2, staro će nam biti rezervno pošto je još dobre kvalitete. U hitnoj medicinskoj službi brojimo 25 djelatnika, a u sanitetskom prijevozu imamo njih 20-tak” – istakla je ravnateljica Mirjana Hanžeković.

Pri uručivanju ključeva novog vozila hitne medicinske službe, zamjenik župana Ratimir Ljubić kazao je da je i preuzimanje ovog vozila dokaz da Koprivničko-križevačka županija ima politiku ulaganja u zdravstvo i školstvo.
“To smo svjedoci zadnjih nekoliko godina. Kad se pogleda vozni park Zavoda za hitnu medicinu, uloženo je preko 4.000.000 kuna. Možemo reći da je naš Zavod za hitnu medicinu sigurno jedan od bolje opremljenih županijskih zavoda za hitnu u Hrvatskoj. Normalno da treba i dalje redovito ulagati i pratiti potrebe, ali isto tako u zadnje vrijeme je bilo i ulaganja u Dom zdravlja, a ulaganja u Opću bolnicu su najveća investicija županije ovog trenutka.
Moramo reći da je u Križevcima Tim 2 nadstandard koji plaća županija, znači nije u mreži Zavoda za hitnu medicinu. I to je cilj da stanovnici naše županije imaju što kvalitetniju i bolju te dostupniju zdravstvenu skrb . Možemo najaviti uskoro u Križevcima i Đurđevcu krajem listopada uvođenje posebnih dežurstava u Domu zdravlja tako da se rastereti hitnu i da nehitni pacijenti preko vikenda mogu ići obiteljskim liječnicima ” – kazao je zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Primopredaji vozila prisustvovao je ravnatelj Opće bolnice Koprivnica Mato Devčić.