Tisuće hodočasnika i ove godine na Danima ludbreške Svete nedjelje

Proteklih dana Ludbreg je, kao što i višestoljetna tradicija nalaže, bio središnje mjesto za brojne hodočasnike, osobe u potrazi za vjerom i nadom. Nedjeljno misno slavlje bilo je vrhunac ovogodišnje manifestacije koja je kroz desetak dana uz misna slavlja obilovala kulturnim, zabavnim, gospodarskim i sportskim sadržajima.

Uoči misnog slavlja na samu Svetu nedjelju, koje je proslavljeno u zavjetnoj kapeli podignutoj u čast Presvete Krvi, održana je procesija od župne crkve Presvetog Trojstva u kojoj je pokaznica s relikvijom euharistijskog slavlja uz molitvu i pjesmu prenesena na oltar zavjetne kapele.

Procesiju i hodočasničku misu predvodio je mons. Đuro Hranić, nadbiskup đakovačko-osječki uz sudjelovanje mons. Josipa Mrzljaka, apostolskog administratora Varaždinske biskupije i drugih biskupa i svećenika.
Misno slavlje služio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić koji je u propovijedi, koristeći poruku današnjeg evanđelja “tko se uzvisi biti će ponižen, a tko se ponizi biti će uzvišen”, kazao da se i naše društvo temelji na uspjehu i trajnom stvaranju prilika prvih i drugih mjesta.
Uz izaslanika predsjednika Sabora Sanadera misnom su slavlju uz gradonačelnika Dubravka Bilića, zamjenicu gradonačelnika Renatu Potočnik, predsjednika Gradskog vijeća Antuna Šimića i gradske vijećnike nazočili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te saborski zastupnici Marija Puh, Božica Makar, Mirando Mrsić, Anđelko Stričak, Josip Križanić i Branko Hrg. Iz Koprivničko-križevačke županije došao je župan Darko Koren dok je u ime Varaždinske županije stigao zamjenik župana Tomislav Paljak.


Izvor: Grad Ludbreg