Donosimo vam ekskluzivni intervju sa zvijezdom Markom Antolkovićem – zlatni gumb u našem studiju

Marko o nastupu na Supertalentu, ljubavi prema pjevanju…

Marko Antolković ima 20 godina te dolazi iz Lonjice. Pohađao je srednju glazbenu školu u Križevcima i gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog. Marko je tijekom srednjoškolskih dana bio u križevačkom učeničkom domu te nam za to vrijeme kaže da je bilo prekrasno i da je stekao puno novih poznanstva.

Nakon trećeg razreda srednje škole ostvario je dovoljno bodova i prošao na prijamnom te upisao Muzičku akademiju, studij pjevanja. Zatim je uz prvu godinu faksa polagao razredne ispite četvrtog srednje. A trenutno je student sam treće godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ugostili smo Marka i napravili s njim intervju koji donosimo niže:

Kako si se počeo baviti pjevanjem?

”U drugom osnovne roditelji su me potaknuli da upišem neku aktivnost. Iz vedra neba sjetio sam se glazbene škole iako niti sam ne znam zašto jer u Lonjici nema glazbene škole, a nitko iz moje obitelji je nije pohađao. Prvo sam htio upisati klavir, no nije bilo mjesta pa sam upisao klarinet kojeg sam nakon toga svirao šest godina. Nisam planirao upisati srednju glazbenu školu ali kako me je klavir zanimao i dalje postojala je mogućnost da se u šestom razredu obligatno uzme klavir pa sam to i učinio. Na ispitu me profesorica čula kako lijepo pjevam te me potaknula na upis u glazbenu školu. Tako sam završio ovdje gdje jesam i shvatio sam da je to moj put.” – kazao nam je Marko.

Koje instrumente sviraš?

Klarinet sam svirao u osnovnoj, sad ga tu i tamo sviram dok klavir koristim najčešće jer mi je obavezan predmet na fakultetu. U crkvi redovno sviram orgulje te znam odsvirati neke akorde na gitari.

Kako si se snašao na Akademiji?

Snašao sam se dobro, to je fakultet u kojem moraš živjeti te nam je raspored užasan no eto, idem k cilju završetka fakulteta kojeg smatram kao sredstvo koje će mi pomoći u daljnjem razvitku i karijeri.

Obitelj ti je veliki oslonac u životu?
Stvarno jesu. Na svakom mom koraku od prvog koncerta s klarinetom do dana današnjeg dobivam iznimnu podršku obitelji, najboljih prijatelja i djevojke.

Nedavno si pjevanjem na glavnom kolodvoru u Zagrebu postao ‘hit preko noći’, reci nam kako je došlo do toga?

Išao sam već par puta s djevojkom Nikolinom na glavni kolodvor u Zagrebu gdje smo stali, ja sam pjevao, a ona je svirala na gitari. To je najlakši način za zaraditi novce te nam to ponekad dobro dođe. U toku pjevanja jedna gospođa nas je snimila i objavila na društvenim mrežama te se preko noći skupilo tisuće lajkova, komentara i reakcija. Nakon toga sam dobio puno poziva za intervjue i gostovanja.

Uz sve što radiš vodiš i zbor?

Zapravo vodim 4 zbora. Cijela ta priča sa zborovima je krenula kad sam u sedmom razredu počeo pjevati u Lonjici u crkvi. Na kraju je došlo do toga da ja sad vodim taj zbor. Uz to sam odlučio osnovati svoj zbor i onda smo cura i ja osnovali svoj zbor u Lonjici te smo nedavno proslavili četvrti rođendan. Još vodim i župni zbor i ženski vokalni sastav Lera Vrbovec.

Od kud ti vremena za sve to?

To me svi pitaju. Jednostavno vodim aktivan život pa ak i kad se pokušam zatvoriti u sobu da se malo odmorim tek onda mi mozak krene raditi i naviru mi ideje. Da mi dan traje 48 sati ne znam bili mi to bilo dovoljno za sve moje ideje.

Vjera igra veliku ulogu u tvom životu?

Da, igra. Sav taj mir za kojeg su mi ljudi rekli na pozornici i dalje ja sam pronašao u Bogu i on mi je važan faktor u životu jer je teško u ljudima naći pravi oslonac. Sviram na dvije mise tako da me se može i dvaput nedjeljno pronaći u crkvi.

Bio si prvi ovogodišnji zlatni gumb u emisiji Supertalent. Kako si se odlučio prijaviti?

Prijatelji i rodbina me već jako dugo nagovaraju da se prijavim na neki show te se nikad nisam osjećao dovoljno spremnim sve do nedavno. Prijavio sam se u tajnosti te nitko nije znao sve dok nisam poslao prijavu i rekao im. Na Supertalent sam došao bez ikakvog očekivanja te je ispalo puno bolje nego što sam mislio da bude. U trenutku kad sam osvojio zlatni gumb osjećaj je bio neopisiv, osjetio sam veliki nalet energije.

Koliko često pjevaš?

Teško mi je procijeniti jer puno vremena provodim preslušavajući snimke, slušajući i svirajući melodiju, pjevajući…

Imaš li kakav ritual prije nastupa?

Obično večer prije napunim kadu i uživam u miru i tišini.

Planovi za budućnost?

San mi je nastupati na Euroviziji. U budućnosti bih volio predavati pjevanje i time prenositi svoje znanje na druge. Naravno, san mi je pjevati svugdje uključujući i kazalište.

Potpuni razgovor s Markom možete poslušati danas u 17 sati na valovima Radija Križevci 96,6. (hs)