Mladi Križevčani pitaju za kino 

U vrijeme održavanja Dječjeg tjedna mladi su u radijskoj emisiji pitali gradonačelnika o mnogim temama, a jedna od njih koja ih zanima je obnova križevačkog kina”Kalnik”. 

Gradonačelnik Mario Rajn je odgovorio da se ide prema konkretizaciji:

“Vjerujem da ćemo slijedećih mjesec dana izaći sa projektom kina. Ono što mogu sada reći je da je kino dvorana zamišljena kao moderna kino dvorana. Imat će  malo više od 100 sjedećih mjesta, ali puno udobnijih u odnosu na prije. Bit će nekih iznenađenja, nije ono što svi očekuju, ali mi smo se obvezali kino građanima omogućiti u mandatu. Sigurno radimo u tom smjeru i želim da imate zaista najvalitetniju moguću i opremu i udobnost i dodatne sadržaje.  

Gledat će se da prostor bude višefunkcionalan, da se preko tjedna može koristiti i za neke druge umjetničke forme ili gospodarske  aktivnosti, a za vikende da budu projekcije.

To je ono što je  za očekivati, u 2020. ja se nadam do jeseni da bi već mogli realizirati dvoranu, a onda nakon toga da krenu projekcije.  

Naglašavam, to je jedna od stvari koje smo obećavali i potpuno smo svjesni, a u manjem gradu poput Križevaca je jako bitno da ta dvorana ne zjapi prazna. Za vas je bitno da imate gdje pogledati film, a za nas da

i ostatak tjedna bude iskorištena” – kazao je mladima gradonačelnik Mario Rajn.

     (J.I.)