Cheesecake koji će svi obožavati

Donosimo vam idealan recept za Cheesecake koji će oduševiti i vas i vašu obitelj.

Sastojci

  • Preljev za biskvit:
  • limun
  • 2 žlice šećera ili meda
  • voda

Za ukrašavanje:

200 ml šlaga

ploške limuna

Priprema

  1. 1.Za biskvit pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte redom sve ostale sastojke i dobro izmiješajte električnom miješalicom.
  2. 2.Smjesu izlijte u kalup promjera 24 cm koji ste prethodno obložili pek papirom. Pecite oko 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 170°C.
  3. 3.Kada je biskvit gotov, pustite ga par minuta da se ohladi, zatim odstranite kalup i ostavite da se ohladi do kraja.
  4. 4.Zatim ga prerežite na dva dijela (obično preokrenem biskvit da mi donja kora bude onaj dio biskvita s koricom koja se stvori pri pečenju). Donju koru položite natrag u kalup.
  5. 5.Za preljev ocijedite limun, stavite šećer ili med i dodajte vode koliko je potrebno da tekućine sveukupno bude 100 ml. Prokuhajte preljev te polovicom natopite donju koru u kalupu.
  6. 6.Za kremu istucite vrhnje za šlag s vanilin šećerom i šlagfixom.
  7. 7.Umiješajte jogurt, a na kraju limunov sok.
  8. 8.Dobro izmiješajte i rasporedite na donju koru biskvita u kalupu. Pokrijte gornjom korom, natopite ostatkom preljeva i stavite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku.
  9. 9.Ukrasite šlagom i ploškama limuna.

Posluživanje

Tortu poslužite uz hladni voćni napitak ili, u svečanijim prigodama, uz koktel.

Izvor: Coolinarka.hr