Održana 6. Državna izložba izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj 

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca, Hrvatskog saveza uzgajivača izvornih pasmina peradi i Udruge uzgajivača hrvatskih pasmina peradi Kukmica održana je danas u Križevcima 6. Državna izložba izvornih pasmina peradi u Republici Hrvatskoj. 

U Hrvatskoj su registrirane dvije izvorne pasmine peradi, zagorski puran i kokoš hrvatica. Njihov uzgoj raširen je na cijelom području Hrvatske. Potrebe za većom razmjenom informacija i uzgojnog materijala potakle su uzgajivače na osnivanje kako udruga tako i saveza uzgajivača.  Udruge su osnovale i Hrvatski savez uzgajivača izvornih pasmina peradi . 

Današnja Državna izložba obuhvatila je veliki broj izlagača iz raznih mjesta u Hrvatskoj, prikazane su 44 kolekcije izvornih pasmina peradi i to: 19 kolekcija zagorskog purana u natjecateljskom dijelu izložbe, 16 kolekcija kokoši hrvatice u natjecateljskom dijelu i 9 kolekcija ostalih izvornih pasmina u prikazu: 1 kolekcija posavske kukmaste kokoši, 1 kolekcija dravske guske, 3 kolekcije istarske kokoši i 4 kolekcije križevačke kukmaste kokoši. Svoju perad izložilo je 26 uzgajivača iz 6 županija. 

Posjetitelji su mogli kušati jela od divljači i peradi.(J.I.)