U Križevcima održan 7. susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske – veseli i raspjevani umirovljenici

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar
Kitarović, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, župana
Koprivničko-križevačke županije Darka Korena i gradonačelnika Grada
Križevaca Maria Rajna, u Križevcima je danas održan 7.Susret pjevačkih zborova Matice umirovljenika Hrvatske.
U ime Matice umirovljenika Hrvatske prisutne je pozdravila predsjednica Višnja Fortuna koja je kazala da ih uvijek raduje druženje s generacijom umirovljenika koja je učinila mnogo dobra.
“Bez vašeg predanog truda i rada, današnjica bi bila sigurno neizvjesnija. Vi ste dokaz kako se starjeti može aktivno i na zdrav način. Danas šaljemo jasnu poruku kako nikada nije kasno za prepoznavanje vlastitih potencijala i vlastite kreativnosti, a nadamo se da ćemo i druge potaknuti na aktivniji život” – kazala je Višnja Fortuna.

U ime domaćina i pokrovitelja pozdravne riječi izrekao je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji je kazao da je vrijednost zajednice satkana je od mnogih iskustava, uvjerenja i znanja pojedinaca.
“Hvala vam što ste dio bogate prošlosti Križevaca i što ćete itekako na današnji dan biti upisani u povijest grada Križevaca, jer ovaj susret nam predstavlja veliko zadovoljstvo i čast. Hvala vam od srca, dobrodošli u Križevce, zadržite se i vraćajte nam se” – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

Pokrovitelj manifestacije je i Koprivničko-križevačka županija pa je župan Darko Koren izrazio zadovoljstvo ovim susretom, pozdravio goste i sve izvođače na ovom velikom događaju.
“Ovo je svakako jedan od najvećih i najvažnijih glazbenih događaja u županiji”- kazao je župan i zahvalio svima koji su događaj organzirali uz nadu da će gosti iz Križevaca i županije otići puna srca i vedrog duha.”

Zagrebački gradonačelnik Mailan Bandić istakao je da su Hrvatskoj potrebne dvije stvari, a to je optimizam i zajedništvo.

Izaslanica predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga prenijela je pozdrave predsjednice pripadnicima zlatne životne dobi.
“Ja vam želim danas, prije svega, dobru pjesmu, dobru zabavu. Vi ste pokazali da se znate zabaviti i bolje od onih koji se po godinama smatraju mlađima. Što znači starija životna dob nego srce i razum. Svi strahujemo što će život donijeti. A čovjek je stalno u pokretu, da se imamo na koga osloniti kada negdje zapne. Nemojte zaboraviti da i u predsjednici države imate velikog prijatelja, da su vam naša vrata otvorena” – poručila je izaslanica predsjednice Mirjana Hrga.

Susretu pjevačkih zborova su prisustvovali i podržali ga saborski zastupnik Branko Hrg, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke Željko Pintar, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer i drugi gosti.

Himnu Republike Hrvatske izvela je sopranistica Ana Fortuna, a uvodno je nastupio koprivnički Zbor umirovljenika.
Na 7. susretu pjevačkih zborova Hrvatske u sportskoj dvorani Osnovne škole “Ljudevita Modeca” sudjelovali su pjevački zborovi Udruga Matice umirovljenika iz:
Bala, Duge Rese, Dubrave, Gornjih Bogićevaca, Kalnika, Kaptola, Križevaca,
Lipovljana, Ljubešćice, Makarske, Marije Bistrice, Nedelišća, Osijeka,
Pitomače, Preloga, Rijeke, Senja, Velikog Trojstva i Zagreba. Bili su veseli i raspjevani i pokazali kako to mogu biti u svojim “zlatnim godinama”. (J.I.)