Općina Sveti Petar Orehovec

Nerazvrstana cesta NC1 – za kvalitetniji život stanovnika

U vijećnici općine Sveti Petar Orehovec potpisan je Ugovor o gradnji nerazvrstane ceste NC1 čiji se radovi financiraju iz sredstava EU, Mjera 7.22. Programa ruralnog razvoja. Ukupna vrijednost investicije je 7.556.545,83 kune (vrijednost radova 7.433.345,83 kn te vrijednost nadzora 123.200,00 kuna). Potpisivanju ugovora su prisustvovali načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja, predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Križevci Mirko Habijanec i tajnik Uprave Darko Jambreković te nadzorni inženjer za građevinsko-obrtničke i geotehničke radove tvrtke Geoekspert d.o.o. Igor Kolarević.
Načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak izrazio je zadovoljstvo što će se i u ovom dijelu, cestogradnjom, stanovnicima općine omogućiti kvalitetniji život u ovoj sredini. Rok izvršenja radova je 120 dana od dana uvođenja u posao. Potpisan je i ugovor o modernizaciji nerazvrstanih cesta koja se financira iz općinskog proračuna u iznosu od 1.250.000 kuna, a završetak tih radova predviđen je još ove godine – kazao je Franjo Poljak.
Predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec pohvalio je financiranje cestogradnje iz sredstava EU te zahvalio na povjerenju u izvođenju radova.