EU, Hrvatska i Križevci

Okrugli stol : „Energetska učinkovitost: EU, Hrvatska i Križevci. Jozo Radoš, zastupnik u EU parlamentu će održati okrugli stol pod nazivom :
„Energetska učinkovitost: EU, Hrvatska i Križevci“

U petak, 07. prosinca 2018. godine u prostorima Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci s početkom u 10 sati održat će se okrugli stol na temu „Energetska učinkovitost: EU, Hrvatska i Križevci“  kao prvi u nizu okruglih stolova o energetskoj učinkovitosti, koja ima prioritet u novoj energetskoj politici EU u razdoblju 2020. – 2030. godine pod nazivom “Energetska učinkovitost: EU i Hrvatska”.

Spomenuti ciklus planirao se organizirati u tri dijela.

U prvom dijelu će se predstaviti aktualne politike energetske učinkovitosti u EU, nedavno prihvaćene europske zakone te postojeću politiku energetske učinkovitosti Republike Hrvatske.

U drugom dijelu detaljnije će se predstaviti EU politike energetskih obnova zgrada, kao i odgovarajuća politika Republike Hrvatske, a u trećem dijelu detaljno će se analizirati europski fondovi za povećanje energetske učinkovitosti, fondovi i programi Republike Hrvatske za energetsku učinkovitost kao i korištenje europskih fondova za energetsku učinkovitost u Republici Hrvatskoj.

Na kraju ciklusa planira se predstaviti priručnik za korištenje europskih fondova za energetsku obnovu zgrada u Republici Hrvatskoj. Priručnik će biti namijenjen jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ali jednim dijelom i vlasnicima stanova i privatnih kuća.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na okruglom stolu, svoje prijave možete slati na mail: [email protected]  najkasnije do ponedjeljka, 03.prosinca 2018. godine.