Književni susret sa Zoranom Pongrašićem

Gradska knjižnica “Franjo Marković” u Mjesecu hrvatske knjige organizirala je za učenike 7. i 8. razreda križevačkih osnovnih škola književni susret sa Zoranom Pongrašićem. Susret je održan u okviru festivala knjige i književnosti “Pazi, knjiga!”
Zoran Pongrašić književnu karijeru započeo je pričama koje je objavljivao u časopisima i novinama, okušava se u mnogim književnim formama i oblicima, piše priče, romane, radio-drame i TV scenarije, scenarije za stripove, SF prozu i prozu za govorne automate, slikovnice, songove, parole, novogodišnje čestitke… Dobitnik je nagrada “Grigor Vitez” i “Sfera”, član Hrvatskog društva dramskih umjetnika i Hrvatskog društva pisaca te Umjetničke organizacije AUTORSKA KUĆA. Jedan je od organizatora festivala “Pazi, knjiga!” te književne nagrade “Ovca u kutiji”.

Razgovorom s učenicima i čitanjem svojih knjiga, zanimljivim nastupom sa puno humora , pobudio je veliki interes učenika i oduševio ih, tako da će pamtiti susret s ovim piscem i zasigurno rado čitati njegova djela.