Udruga “Agata” Križevci

Podrška i ohrabrenje oboljelima

Na izlagačkom prostoru 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima predstavile su se svojim radovima iz kreativne radionice članice Udruge “Agata” Križevci.

Potpredsjednica udruge Štefica Sokač nam je izjavila:

“Kreativne radionice su nam velika terapija. Uz viceve i pjesmu napravimo nešto korisno što zatim na ovakvim manifestacijama i događajima predstavimo našim sugrađanim i gostima. Jedva čekamo da dođe dan za druženje, na radionicama smo svaku srijedu, a prvi ponedjeljak u mjesecu imamo radni sastanak  na kojima se dogovaramo za slijedeće aktivnosti.”

Na pitanje što su radile u kreativnim radionicama i izložile, Štefica Sokač kaže:

“Izložile smo čunčanu čipku u slikama i nakitu, teglice sa sukulentima, čizmice svetog Nikole, “Afričku šljivu” sa kojom izmamimo osmjehe. Vršimo i anonimnu anketu da skrenemo pozornost ženama da više misle i brinu o svom zdravlju”.


Ženama preporučuje i daje savjete:

“Preporučujem svim ženama, i onim mladima koje misle da ne mogu oboljeti, da idu redovito na mamografske i ultrazvučne preglede i da vrše samopregled dojke. Što prije se bolest otkrije, to je veća mogućnost izlječenja. Žene koje su to prošle mogu biti podrška i  dati savjete oboljelima. Našu hrabrost prenosimo na one malo manje hrabre koje mogu dobiti i psihološku pomoć te su, sa par razgovora i uz ohrabrenje, druge osobe koje smognu snage za borbu protiv bolesti”.