Šok i nevjerica među građanima – bili smo prisiljeni međusobno komunicirati

Velika pomutnja nastala je u srijedu kada je na nevolju svih građana, društvena mreža Facebook prestala raditi. Crveni alarm pokrenut je u cijelome svijetu, te se građane umirivalo i savjetovalo da se opreme bočicom vode i da umjesto buljenja u ekran izađu van u prirodu.

Revoltirani takvim savjetom, nekolicina vidno uzrujanih građana digla se na noge i izašla na ulice gdje sada prosvjeduju dok god ne dobiju ispriku i odštetu za povrijeđena prava. Imajući na umu kaos koji je zavladao svijetom, mladi Facebook znanstvenik uskočio je u pomoć prosvjednicima te im savjetovao da posjete neke druge društvene mreže, te je svima ponudio svoj lajk u zamjenu za strpljenje dok se poteškoće ne otklone. No, korisnici te mreže i dalje negoduju i neće se smiriti sve dok se ne izda potvrda da se tako nešto više nikada neće desiti. Vjerovali ili ne, neki ljudi su čak bili primorani komunicirati jedni s drugima u stvarnom svijetu i to bez raznih emotikona ili gifova.

Neki su saznali da imaju nove susjede koji su se doselili prije dvije godine, dok su neki čak bili primorani pričati s vlastitim djetetom.. Anonimna korisnica Facebooka otkrila nam je da se od tog nemilog događaja njen život pretvorio u pravi pakao. “Sve je bilo super do te kobne večeri, išla sam van s curkama i sredila sam se top, minica, štikle, šminka za 10 ma sve najnaj, i prije nego sam izašla van išla sam staviti sliku na fejzbuk a kad ono, ćorak. U tom trenutku potonule su mi sve lađe, život mi više nije imao smisla, nisam ljudima dala do znanja da idem van i sad će svi misliti da sam srijedu navečer provela doma, moja reputacija je skroz uništena, lajkove koje sam mogla dobiti da i ne spominjem, tužit ću ih sve za nanešenu duševnu bol!”

-Prenosi nam shrvana mlada djevojka. Bojimo se uopće pomisliti što bi se desilo da je ova pomutnja duže trajala, možda bi netko obratio pozornost na stvarni svijet i probleme u njemu ili možda čak pročitao koju knjigu, brr ne smijemo misliti o najgorem.. (hs)