U Križevcima se uklanjaju svi semafori!

SATIRA!

Hrvatske ceste (HC), prošlog utorka, donijelu su odluku o uklanjanju svih semafora u Gradu Križevcima. Takva odluka, objašnjeno je iz HC-a, rezultat je usvojenog prijedloga prigorske udruge “Čisti Tudum”.

– Nakon niza konzultacija sa nadležnim ministarstvom, usvojili smo prijedlog križevačke udruge “Čisti Tudum” kojim se traži ukidanje signalne infrastrukture sa svih prometnica u Gradu Križevcima. Do kraja mjeseca svibnja, nakon izrade plana rada, svi semafori bi trebali biti uklonjeni. Razlog njihovom uklanjanju su nepostojanje potrebe za funkcioniranjem na lokacijama na kojima se sada nalaze. – priopćeno je iz HC-a.

Iz udruge “Čisti Tudum” koja okuplja potkalničke alkoholne hobiste i inovatore, pozdravljaju ovu odluku HC-a. Poručuju kako Gradu Križevcima nisu potrebni semafori kao ni druga prometna infrastruktura te nadležne službe. – Ma kakvi semafori, to nama ne treba. Oni su tak i tak non stop ve kvaru. Mi iz udruge smo odlućili da to Hrvatske ceste ljepe mekne. To sam smeta. Em vozaći ionak ne znaju kam vozit dok oni ne rade. To skinut pa nek bu kak spada. Bume iskali da se meknu i znakovi ili da se se okrenu drugać. Onak kak je prema Velikim i Malim Sesvetami. Tam gde je levi zavoj, tam zapiknuti znak za desni zavoj, i tak sve lepo da bu. Mi iz udruge vam volimo umetnićki degustirati vino i rakiju. Obićno si spijemo i dok vozimo. Znate, jeno 4 litre spijemo ak je ćisto, a ak je mutne, onda tak 6 ili 7 litri dnevno. To vam je takav sport, vu njemu se mora biti non stop vu treningu. Mi iz udruge još bume tražili i da isele i policiju iz Križevaca. Je nit nam oni ne trebaju. Mi oćeme biti otvoreni grad. – rekao je Imbra Lagvec, predsjednik udruge “Čisti Tudum” te dodao kako će od hrvatskog Sabora tražiti da se i ‘Martinje’ proglasi za državni praznik. (zv)