U Križevcima je obilježen dan osoba s Down sindromom

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji ”Maslačak” Križevci obilježila je Međunarodni dan osoba s Down sindromom.

U prizemlju COOR-a održana je likovna interaktivna radionica.

Bojala su se i ukrašavala uskršnja jaja od stiropora, crtali su se crteži, pisalo se i crtalo na platnu, mašta je proradila a kreativnost se izvukla na površinu.

S nama su razgovarale Tamara Premuš, predsjednica udruge ”Maslačak” Križevci i Kristina Kranjčević, edukacijski rehabilitator.

”U udruzi imamo djecu i mlade osobe sa Down sindromom, sveukupno njih jedanaest. Tako da kao podrška njima obilježavamo taj dan, a to je i u programu udruge da se obilježavaju datumi koji su važni za naše članove.

Danas smo organizirali radionicu pod nazivom ”Pronađi prijatelja s Down sindromom” , da se cijela lokalna zajednica uključi u naše aktivnosti i da pronađu prijatelja sa Down sindromom i da znaju da su oni ovdje među nama.” – rekla nam je Tamara.

”Što se tiče 21.3, taj datum je zbog toga što na 21. kromosomu umjesto para imamo treći kromosom i to je njihov dan 21.3.” – kazala nam je Kristina Kranjčević.

Donosimo vam fotografije s radionice. (H.S.)