9. Moto i biciklističko druženje – Foto I dio

Danas na Uskršnji ponedjeljak već deveti put održano je moto i biciklističko druženje u organizaciji AMK Križevci i MK Križevci uz podršku Udruge biciklista i Policijske postaje. Okupljanje sudionika počelo je na Štrosu već od devet sati. U deset je bila podjela nagrada i priznanja najboljima za 2018 godinu uz prigodni program Križevačkih mažoretkinja, Gradskog puhačkog orkestra i Križevačke djevojačke straže. Programu su prisustvovali župan Darko Koren, gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, načelnik PP Križevci Ivan Pukec, predsjednik AMK i MK Križevci Dragutin Srečec i tajnik AMK ujedno i predsjednik HMS Stjepan Peršin.

Najbiciklisti su Ivančica Stručić i Branko Orejaš, naj mopedist: Dalibor Belani, najmotociklist: Dražen Lučki i Vladimir Šegrt. Najvozač 80+ Milan Berend, Valent Dijankuš i Stjepan Čokor.

Zatim su položeni vijenci poginulim Hrvatskim braniteljima na Trgu Sv. Florijana u parku Hrvatskih branitelja kod spomenika “Majka poginulog junaka”.

Biciklisti i motociklisti su vozili na relaciji Križevci – Veliki Raven – Srednji i Gornji Dubovec. Blagoslov motociklista i biciklista bio je u crkvi Sv. Margarete u Gornjem Dubovcu, uz druženje u DVD Srednji Dubovec.

Sudjelovalo je više stotina biciklista i motociklista, što je najveći broj do sada. Događaju je prisustvovao veliki broj građana, a foto prilog Radija Križevci možete vidjeti u dva dijela.