Gornja Rijeka- Održano natjecanje „Sigurno u prometu“

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka u organizaciji s AMK Križevci organizirala je natjecanje ”Sigurno u prometu”.

Natjecanje se odvijalo u dva dijela. Prvi dio je bio rješavanje ispita na računalima vezanih za prometna pravila na kojima se je moglo prikupiti ukupno 97 bodova. A drugi dio natjecanja bio je poligon kojeg se prelazi biciklom na kojem se moglo dobiti maksimalno 100 bodova.

U natjecanju sudjeluje 12 škola te ukupno 48 djece, od toga 24 djevojčica i 24 dječaka. Pobjednici natjecanja idu na državno prvenstvo u Zadar, a prvenstvo Europe odvija se u Budimpešti. Valja napomenuti da je ekipa iz naše županije puno puta osvajala prvo mjesto na razini države.

Ravnatelj osnovne škole Darko Zvonar pozdravio je prisutne i rekao uvodnu riječ i više o samom događaju te je zaželio svima puno uspjeha i sreće.

Zatim je Ivan Pukec pozdravio prisutne a nakon njega je Stjepan Peršin čestitao svim prisutnima i zahvalio se svima koji su ovdje te pozdravio sve u ime župana Darka Korena i u ime Auto-moto kluba Križevci.

Natjecanje je otvorio policijski službenik Matija Švagelj okrenuvši se bočno i zatim su djeca krenula s natjecanjem.

Nagrade je osigurao AMK Križevci, dvije kacige za djevojčice, dvije kacige za dječake te pehare i medalje.(H.S)