Održana prva sjednica o zaštiti životinja

Održana prva sjednica Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja za područje Županije

U prostorijama Županijske uprave održana je prva sjednica Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja za područje Koprivničko-križevačke županije, a vodio ju je predsjednik Koordinacijske radne skupine i zamjenik župana Darko Sobota.

Prema dnevnom redu, na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja te Prijedlog Programa kontrole populacije napuštenih pasa na području Koprivničko-križevačke županije, koji će biti upućen na usvajanje Županijskoj skupštini. Također je usvojen Prijedlog Programa sterilizacije pasa u romskim naseljima na području Koprivničko-križevačke županije, koji se upućuje nadležnom Ministarstvu na daljnje postupanje sukladno Zakonu o zaštiti životinja.

Podsjetimo, Odluku o osnivanju i imenovanju članova Koordinacijske radne skupine za primjenu propisa iz područja zaštite životinja donijela je Županijska skupština. Zadaća radne skupine je koordinacija u primjeni propisa iz područja zaštite životinja te razvoj dobre prakse u svrhu zaštite zdravlja i dobrobiti životinja kroz povećanje svijesti javnosti o odgovornom posjedovanju životinja.