Županija dobila državne finaliste u šahu i malom nogometu

Prvi županijski turniri Plazma Sportskih igara mladih održani su upravo u Koprivničko- križevačkoj županiji, a ljubitelji malog nogometa okupili su se u Križevcima na županijskom turniru Coca-Cola Cupa. Utakmice su se igrale u dvije kategorije: U15 i U18, a pobjedničke ekipe Krampusi iz Križevaca i Fanta iz Kunovca plasirale su se na državnu završnicu.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već šestu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 100 gradova i mjesta u Hrvatskoj. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravat će se od siječnja do svibnja nakon čega će uslijediti županijska finala, a ukupno će sudjelovati više od tri tisuće ekipa.

Turnir u šahu održan je u Turističko- informativnom centru u Križevcima, a na njemu su mali šahisti pokazali kako Županija ima velike potencijale u ovom sportu. Igralo se u dvije kategorije za djevojčice i dječake, do 11 i 15 godina. Na državnu završnicu plasirale su se Helena Domislović iz Sv. Ivana Žabno i Ema Bevanda iz Đurđevca kao pobjednice u svojim kategorijama. Kod dječaka plasman na državnu završnicu osvojili su nositelji prvog i drugog mjesta: Ivan Martić iz Križevaca, Pavao Bunić iz Koprivnice, Filip Martić iz Križevaca i Ognjen Domović iz Đurđevca.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Manifestaciju već godinama podržava i Županija, a u 2018. organizirana su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji na kojima se okupilo više od 170.000 sudionika.

Služba ureda župana