Članovi Udruge “Maslačak” putovali u Čakovec, Virje i Zagreb

U subotu, 18. svibnja 2019. članovi Udruge “Maslačak” Križevci sudjelovali su na natjecanju “Zajedno do bolje budućnosti” u Čakovcu u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije. Natjecali su se u šest disciplina: skok u dalj, trčanje na 60 m, boćanje, golf, bacanje lopte u koš i pucanje lopte u gol.  Od 12 ekipa iz Varaždina, Ludbrega, Đurđevca, Ivanca, Preloga, Lendave, Čakovca i Križevaca, Maslačci su osvojili 2. mjesto i srebrnu medalju! Nakon natjecanja je uslijedilo druženje svih sudionika uz pjesmu i ples u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi.  

U srijedu, 8. svibnja članovi Udruge “Maslačak” sudjelovali su već tradicionalno na susretu udruga koji je organizirala Udruga Mali princ iz Đurđevca. Ovog puta je druženje prijateljskih udruga održano u Virju u prekrasnom prirodnom ambijentu, a osim domaćina i Maslačaka sudjelovali su i članovi udruga iz Ludbrega, Svetog Ivana Zeline, Novog Marofa, Bjelovara, Daruvara i Koprivnice. Nakon pozdravnog govora predsjednice Kristinke Štefan, uslijedile su igra na otvorenom, zatim šetnja uz jezero i ples. Nakon ručka opet ples, pjesma i dobro raspoloženje. Bilo je jako lijepo vidjeti drage ljude, podijeliti iskustva, stisnuti ruku prijatelju uz puno, puno pozitivne energije na jednom mjestu!

U okviru Poludnevnog boravka koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te sufinancira Grad Križevci u utorak, 7. svibnja  Maslačci su posjetili  Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu. Simpatična voditeljica Petra članove je upoznala sa time što sve treba napraviti prije leta avionom (kupiti kartu, proći sigurnosnu provjeru, što se može, što ne unositi u avion, da li se životinje mogu prevoziti avionom, koja je razlika između putničkog i teretnog aviona…). Da li ste znali da u najveći avion stane 400 putnika?! Vidjeli su slijetanje i polijetanje aviona te gdje se podiže prtljaga. Na povratku je uslijedio ručak u Klijeti Obitelji Bunčić u Dugom Selu te uživanje u lijepom prirodnom okruženju i razgledavanju domaćih životinja. Na putu je bilo i sunca i oblaka, ali su se svi zajedno lijepo proveli. 

Foto i tekst:Udruga “Maslačak”