Dogodilo se na današnji dan-9.svibnja

Kristofor Kolumbo bio je španjolski istraživač i trgovac koji je preplovio Atlantski ocean i doplovio do Amerike. Upravo na današnji dan 1502., Kolumbo se otisnuo na četvrto i posljednje putovanje prema Americi.

Etiopija je država u istočnoj Africi u regiji poznatoj kao Rog Afrike. Povijest Etiopije je po mnogo čemu iznimna među afričkim zemljama. S izuzetkom kratkog razdoblja uoči Drugog svjetskog rata 1936-1941. kada je bila pod talijanskom vlašću, zemlja nikada nije bila europska kolonija. Godine 1930. prijestolje je preuzeo car Haile Selassie koji je ubrzao modernizaciju zemlje po europskim uzorima. Ipak, nije uspio zaustaviti talijansku vojsku u drugom pokušaju osvajanja zemlje pa je razdoblje talijanske okupacije od 1936. do 1941. proveo u egzilu. 9. svibnja 13936. Italija je formalno anektirala Etiopiju nakon osvajanja glavnog grada Addis Ababe,

Upravo na današnji dan 1960. Američka administracija za hranu i lijekove objavila je da će odobriti kontracepcijsku pilulu, i tako je pilula Enovid postala prva oralna kontracepcijska pilula na svijetu.

Na današnji dan, 09. Svibnja 1963. godine, rođena je pjevačica i televizijska voditeljica Sanja Doležal!