Gradonačelnik održao prijem za djelatnike GDCK Križevci

Zahvala na humanom radu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn održao je danas prijem za djelatnike Gradskog društva Crvenog križa Križevci te im čestitao ovaj dan.

“Zaista nastojim isticati u većini prigoda kako grad čine ljudi i odgovorna društvena zajednica počiva na kvalitetnim pojedincima i humanim djelima. Vi to svjedočite iz dana u dan. Danas je prilika da vam zahvalimo. Želim zahvaliti svim volonterima, svim dobrovoljnim darivateljima krvi, zaposlenicima Gradskog društva Crvenog križa. Rad našeg Gradskog društva Crvenog križa je uzoran, vjerujem da u mnogo čemu i prednjačimo i ja mogu samo zahvaliti svima” – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec zahvalio je gradonačelniku na prijemu te kazao:

“Ovaj dan je u spomen na našeg osnivača humanitarne organizacije Crvenog križa Henry Dunanata. Djelovanje Crvenog križa je iz godine u godinu sve složenije i sveobuhvatnije. Obuhvaća mnoga područja ljudskog djelovanja koja su u službi ljudi, onih koji su najpotrebitiji. Pred nama je Tjedan Crvenog križa od 8. 5. do 15.5. i u tom tjednu imamo dva vrlo značajna događaja. Prvi je ovaj danas, početna konferencija projekta “Pruži ruku potrebitima” iz programa zapošljavanja žena “Zaželi”, a drugi sudjelovanje naše ekipe mladih Crvenog križa – Gimnazije na državnom natjecanju iz prve pomoći . Naša ekipa mladih pobijedila je na Međužupanijskom natjecanju Crvenog križa Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i dobila priliku da sudjeluje na državnom natjecanju 11. svibnja u Našicama” – kazao je Franjo Husinec i zahvalio gradonačelniku i Gradu na podršci jer jedino zajedničkim snagama može se doprinijeti na promociji mira, zdravlja i socijalnog blagostanja za koje ima puno potrebe.

U ime gerontodomaćica obratila se Tanja Poljak koja je istakla da korisnicima puno znači njihova pomoć što su i sami potvrdili. Pomažu im oko kućanskih poslova, a njihov svaki dolazak korisnici željno očekuju ne samo zbog potrebne pomoći nego i zbog druženja, razgovora, lijepe, utješne riječi koju dobiju. U tome je još jedna posebnost ovog humanog posla.