HAMAG-BICRO predstavio Photomath, Bellabeat, Geolux kao jedne od svojih perjanica uspjeha

Zagreb, 15. svibnja 2019. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) danas je u sklopu kampanje #prvih25 predstavila jedne od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija.

Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz HAMAG-BICRO usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 HAMAG-BICRO programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Agencija je do sada ispričala desetak priča o različitim uspješnim poduzetnicima u Hrvatskoj, no do kraja godine javnosti će se predstaviti različita imena domaće poduzetničke scene koji su ostvarili potporu Agencije kroz različite faze svog poslovanja – od ideje, razvoja, komercijalizacije, unaprjeđenja poslovanja i internacionalizacije.

Na taj način Agencija nastoji informirati javnost o svojim programima i uslugama te se pozicionirati kao svojevrsna ‘Pametna tvornica’ u kojoj poduzetnik, na jednom mjestu, može dobiti potporu u svakoj fazi svog poslovanja. „Uspješni poduzetnici koji su odabrali HAMAG-BICRO kao partnera u svom poslovanju predstavlja zadovoljstvo, ali i odgovornost koja nas svakog dana gura naprijed.

Stoga smo upravo kroz ovu kampanju stavili fokus na poduzetnike i pustili njih da ispričaju priču o nama. Drago nam je vidjeti kako naše programe sve više koriste i poduzetnici iz drugih grana gospodarstva – poljoprivrede, turizma pa čak i umjetnosti“- izjavio je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec. U sklopu današnjeg predstavljanja održan je i smart talk na kojem su sudjelovali Damir Sabol, čelni čovjek Photomatha, aplikacije koja bilježi više od 100 milijuna preuzimanja, Tomislav Grubeša, vlasnik Geoluxa, čiji radari pokrivaju čak 30 % kineskog tržišta, Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata, koja je uvrštena na Forbesovu listu najuspješnijih ljudi u Europi mlađih od 30 godina, prof. dr. sc. Bojan Jerbić koji sa svojim neurokirurškim robotom uvodi revoluciju u svijet medicine te glumac Rene Bitorajac koji je zahvaljujući potpori HAMAG-BICRO-a s kolegom Brankom Đurićem osnovao kazalište Luda kuća.

Tom prilikom Rene Bitorajac izjavio je – „Sve što smo imali, od energije do novaca i vremena, uložili smo u kupnju i preuređenje ovog prostora. HAMAG-BICRO je stao uz nas prilikom dizanja kredita kod komercijalne banke i tako bio jedan od najvažnijih čimbenika koji su nam osigurali početak radova i realizaciju cijelog projekta“. U protekle tri godine, HAMAG-BICRO je potaknuo 9,3 milijardi kuna investicija. Samo kroz financijske instrumente potaknuto je ukupno 2,7 milijardi kuna investicija. Odobreno je 309 jamstava u iznosu od 1,1 milijarde kuna, dok je za 1693 zajma odobreno 484 milijuna kuna.

Kroz programe bespovratnih potpora, potaknuto je 5 milijardi kuna investicija, čime je 2429 projekta ostvarilo bespovratnu potporu od 1,8 milijardu kuna. HAMAG-BICRO je kroz različite programe istraživanja, razvoja i inovacija potaknuo 1,6 milijardi kuna investicija provodeći 344 projekta za koje je osigurano 870 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Potaknutim investicijama stvoren je preduvjet za otvaranje novih više od 14 000 radnih mjesta.