Mladi volonteri pomažu Klubu dijabetičara

Primjer za pohvalu

Članovi biološke grupe Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga surađuju s Gradskim društvom Crvenog križa Križevci na volonterskim i zdravstvenim programima. Redovito sudjeluju na mjerenju razine šećera u krvi i krvnog tlaka prije i nakon vježbanja s članovima Kluba dijabetičara koji djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Križevci.
Bilježe rezultate mjerenja i prate utjecaj tjelovježbe na razvoj ili stagnaciju bolesti. Tjelovježbu vodi profesorica Magdalena Markešić, a mjerenje nadgleda profesorica Gordana Pintarić Kovač.
Članovi grupe sudjeluju i u provedbi projekta “Budi heroj – volontiraj!” koji se bazira na promoviranje volonterstva kroz edukativne i zdravstvene aktivnosti. Promoviranjem svog rada motiviraju i druge na volontiranje te se broj članova kontinuirano povećava.
Ovakav oblik rada s mladima prepoznat je i od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je financiralo projekt “Budi heroj – volontiraj, a velike pohvale i motivaciju za nastavak primili su i od jedinice lokalne samouprave.
U kategoriji “Volonterski tim godine” Gradsko društvo Crvenog križa Križevci nominiralo je biološku grupu učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, a priznanje Hrvatskog Crvenog križa predstavlja zahvalu za njihove aktivnosti i volonterski rad tijekom protekle godine i motivaciju za daljnji još širi angažman u ovoj godini.