PU – Tjedna informacija za 6. do 12. svibnja 2019.g

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 12 kaznenih djela, od devet šest kaznenih djela općeg kriminaliteta i tri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije.

Kazneno je prijavljeno šest osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira od kojih prekršaj omalovažavanje i vrijeđanja policijskih službenika i prekršaj svađe i vike.

Prekršajno su prijavljene dvije osobe.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše su ozlijeđene vozačica bicikla i pješakinja.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari i eksplozije.

OSTALI DOGAĐAJI

Zatečen je jedan maloljetnik mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.