RKŽ predstavlja OPG – ove križevačkog kraja

Pokrećemo serijal o OPG – ovima našeg kraja

Poljoprivreda je jedna od ključnih grana hrvatskog gospodarstva. Koprivničko-križevačka županija, križevački kraj i okolne općine zauzimaju značajno mjesto u Hrvatskoj posebno po stočarskoj proizvodnji. Kako bi ukazali na značaj poljoprivrede, odnosno proizvodnje hrane, odlučili smo na našem portalu posebno mjesto dati upravo poljoprivredi, predstavljajući one koji danonoćno, bez radnog vremena i godišnjeg odmora, rade na svojim gospodarstvima stvarajući novu vrijednost – hranu koja je najpotrebnija.

U našoj rubrici “Predstavljamo OPG-e križevačkog kraja” predstavljat ćemo obiteljska poljoprivredna gospodarstva našeg kraja koja se bave ratarstvom, stočarstvom, voćarstvom i vinogradarstvom, povrćarstvom itd.

Zavređuju da ih posjetimo, da čujemo kako se nose s problemima u poljoprivredi, da kažu čemu bi posebno trebalo posvetiti pažnju, koji bi bili putevi rješavanja problema, kako razviti ruralna područja da sela ne opuste i da mladi nađu interes za ostanak u svom kraju.

Javljajte nam se i vi, da dođemo posjetiti vas ili vaše susjede, da napišemo koju riječ o tome čime se bavite. Rado ćemo to učiniti!