Zaklada Ana Rukavina

68 potencijalnih darivatelja pridružilo se Hrvatskom registru u Koprivnici i Đurđevcu

Na akcijama održanima u utorak, 14. svibnja u Koprivnici i Đurđevcu, Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 68 novih potencijalnih darivatelja.

Akciji održanoj u suradnji s Forumom žena SDP-a Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici pridružilo se 44 potencijalnih darivatelja dok se akciji u suradnji s Ivanom Domišljanović i Matejom Sinković Janći u Đurđevcu 24 potencijalnih darivatelja odazvalo upisu u Hrvatski registar.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom dvanaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 61.776 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdana su ukupno 103 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime su 103 teško oboljele osobe iz Hrvatske i inozemstva dobile priliku za život