Završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci

Vrijedan projekt za bolje uvjete školovanja učenika

Održana je završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade Osnovne škole “Vladimir Nazor” koji obuhvaća energetsku obnovu stare i nove zgrade škole, postavljanje LED rasvjete i solarnih panela za grijanje tople vode. Prijavitelj je bila Osnovna škola “Vladimir Nazor”, a partner u projektu Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Trajanje projekta je 18 mjeseci, a ukupna vrijednost 10.020.153,33 kune, od čega je 60,25% sufinancirano iz Europske unije.

Uvodno se obratio ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci Igor Brkić te zahvalio izvođačima radova, tvrtki “Radnik” kao i učiteljima i tehničkom osoblju škole koji su trpili premještanja i otežane uvjete za rad. Završnoj konferenciji prisustvovali su predstavnici Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije, PORE Regionalne razvojne agencije, izvođača radova, škola, dječjih vrtića, prosvjetni djelatnici škole “Vladimir Nazor” i drugi gosti.

“Kroz ovih sedam mjeseci smo kompletno obnovili i staru i novu školu. Radovi još nisu gotovi na staroj školi, a zahvaljujući Gradu obnovit ćemo i fasadu stare škole koja nije dio projekta. To je jedan dio u kojeg nam je grad uskočio. Od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja smo dobili 5.107.997 kuna, od Ministarstva regionalnog razvoja 2.355.000 I Grad Križevci je financirao sa 2.861.000” – kazao je ravnatelj škole Igor Brkić.

Gradonačelnik Mario Rajn kao predstavnik osnivača izrazio je veliko zadovoljstvo ulaganjem u Osnovnu školu “Vladimir Nazor”:

“Ulaganje je dio i naših obveza koje smo preuzeli kao ” Grad – prijatelj djece”, a i kao odgovorna uprava koja mora stajati iza ustanova kojima je osnivač. Drago mi je da je projekt uspješno završen. Mislim da je standard koji je postavljen prilikom izvedbe i rekonstrukcije obnove ove škole zaista visok i na ponos županiji, gradu svakako. Mogu samo poželjeti da ovako nastavimo. Ove godine nam slijedi energetska obnova Dječjeg vrtića Križevci i kako će se dalje otvarati fondovi i mogućnosti imamo itekako dugi niz obaveza na području grada”- kazao je gradonačelnik Mario Rajn zahvalivši učiteljima što su otrpjeli radove za vrijeme izvođenja nastave, ali zato će dalje raditi u uređenijem i kvalitetnijem prostoru.

Član Uprave tvrtke “Radnik” Ivan Knok kazao je da nije bilo lako raditi u nastavnom programu i surađivati sa građevinarima.

“Tvrtka “Radnik” je po prvi puta radila na ovakav način da se istovremeno s radovima odvijao i nastavni program. Bilo je određenih poteškoća kako organizirati nastavne procese, tu je ravnatelj stvarno dao truda na čemu mu zahvaljujem i nama kao građevinarima je omogućio da se sa čestim seljenjem iz učionice u učionicu uspješno privede ovaj projekt kraju. Na projektu je sudjelovalo nekoliko firmi iz Križevaca, obrtnika i poduzetnika i angažirali smo uglavnom domaće resurse” – istakao je Ivan Knok.

Na završetku konferencije gosti su razgledali školu i uređene učionice Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci .(J.I.)