PU KC-KŽ

Tjedna informacija za 3. do 9. lipnja 2019.g.
STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 36 kaznenih djela, od kojih šest kaznenih djela općeg kriminaliteta, 24 kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije, pet kaznenih djela iz područja zlouporabe opojnih droga i kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.
Kazneno je prijavljeno 10 osoba.
Razriješena su tri kaznena djela općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koja su prijavljene četiri osobe.


STANJE JAVNOG REDA I MIRA
Zabilježen je prekršaja narušavanja javnog reda i mira svađom i vikom.
Prekršajno je prijavljena jedna osoba.


STANJE SIGURNOSTI PROMETA
Zabilježeno je devet prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila, vozač teretnog automobila i dvoje putnika u osobnim automobilima.


ZAŠTITA OD POŽARA
U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na prometnim sredstvima. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 50.000 kuna.


OSTALI DOGAĐAJI
Zatečeno je šest maloljetnika mlađih od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.


Dobro je podsjetiti
Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj
Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192. Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima. Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav. Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore. Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.