Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda – upravljao pod utjecajem alkohola od 2,35 promila

Tijekom vikenda sankcioniran je 131 prometni prekršaj od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Tijekom vikenda, od 7. do 10. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Prometne nesreće su zabilježene zbog nepropisnog skretanja, nepropisne vožnje unazad i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti.
Vozači pod utjecajem alkohola nisu činili prometne nesreće, niti je zabilježeno sudjelovanje vozača bicikala, mopeda i motocikala u nesrećama. Mladi vozač je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda sankcioniran je 131 prometni prekršaj od čega 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja ispitivanja prisutnost droga u organizmu, 57 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su tri vozača uhićena. Protiv dva vozača su provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 7. lipnja, u 21.46 sati u Marovskoj ulici u Koprivnici, kada je 43 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,35 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 9. lipnja, u 11.19 sati u mjestu Velika Mučna, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 132 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom vikenda jedan mladi vozač je sankcioniran radi upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu ima alkohola (1,00 do 1,50 g/kg – 1). Mladi 20 – godišnji vozač pod utjecajem alkohola zatečen je u ponedjeljak, 10. lipnja, u 2.05 sati, u Ulici kralja Petra Krešimira u Križevcima, kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,18 promila.
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su sankcionirani zbog upravljanja za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije i upravljanja za vrijeme kada u organizmu vozač ima alkohola.