Udruga “Agata” Križevci održala edukativno druženje

Edukacija, pjesma, ples…

Članice Kluba žena s bolestima dojke “Agata” Križevci organizirale su u subotu u Šiljevcu, podno Kalnika edukativno druženje Klubova žena oboljelih od raka dojke te Liga za borbu protiv raka.

Ispratio ih je gradonačelnik Mario Rajn koji im je poželio ugodno druženje kazavši da u svojim aktivnostima uvijek imaju podršku Grada.

Druženju u lovačkoj kući Šiljevac uz članice križevačkog kluba “Agata”, gošće iz klubova: “Nova nada” Čakovec, “Sveta Margareta” Dubrava, “Nada” iz Koprivnice, udruga iz Đurđevca, saborskog zastupnika Branka Hrga , prisustvovali su i predstavnici Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Edukativna predavanja započela su predavanjem meteorologa iz DHMZ Marka Vučetića na temu “Biljke kazuju vrijeme”. Križevčanka Tomislava Hojsak, prognostičarka u Državnom hidrometeorološkom zavodu upoznala ih je s meteoropatijom u predavanju na temu “Vremenske (ne)prilike i utjecaj na zdravlje”, odnosno kako vrijeme utječe na zdravlje i koje opasnosti izaziva prekomjerno izlaganje suncu.

Dr. med. Hussein Saghir, radiolog, predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec održao je edukativno predavanje o dijagnostici bolesti raka dojke i dao savjete za redoviti odlazak na mamografske preglede.

Druženje je bila prilika za razmjenu iskustava članica klubova, a dodijeljena su i priznanja prijateljima kluba “Agata” te je prekrasan subotnji dan nastavljen u laganijem tonu, uz odličan igrokaz koji su pripremile članice “Agate”, pjesmu, glazbu, ples i zabavu. (J.I.)