Za Aglomeraciju Donja Dubrava ugovorene i usluge nadzora

Nakon što je zbog postupka javne nabave početak radova na izgradnji sustava odvodnje Aglomeracije Donja Dubrava bio odgođen, sada je projekt krenuo punom parom. Prije tjedan dana u Međimurskim vodama potpisan je ugovor za izgradnju sustava odvodnje sa zajednicom ponuditelja – čakovečkom Tegrom i mađarskim Szabadicsom, a danas je potpisan i ugovor za usluge nadzora nad provedbom projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Donja Dubrava“. Nadzor će provoditi zajednica hrvatskih tvrtki VIZ-EX d.o.o. iz Nedelišća i PROMACON d.o.o. iz Bjelovara. Ugovor je vrijedan 3.447.000,00 kn bez PDV-a, a sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije i nacionalnih sredstava. Ugovor su potpisali direktor Međimurskih voda d.o.o. Vladimir Topolnjak i Ivica Vizinger, direktor nositelja zajednice ponuditelja. Potpisivanju su prisustvovali i Dario Markanović iz tvrtke Promacon d.o.o., te Ivana Ladić, Lidija Car-Peti i Dario Ban iz Međimurskih voda.
Ugovorom je obuhvaćeno provođenje stručnog nadzora nad izgradnjom sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Ukupno očekivano trajanje nadzora je 28 mjeseci odnosno usluga završava 1 mjesec od izdavanja posljednje potvrde o preuzimanju po pojedinom ugovoru o građenju.


„Budući da su ugovorene usluge nadzora te da je nedavno potpisan ugovor za izgradnju sustava odvodnje, započinje proces pripreme izgradnje od strane izvođača radova i nakon toga sama izgradnja na terenu“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora direktor Međimurskih voda, Vladimir Topolnjak.
Svim budućim korisnicima sustava odvodnje i pročišćavanja aglomeracije Donja Dubrava, a koji su potpisali s Međimurskim vodama d.o.o. ugovor o priključenju, izvest će se u sklopu izgradnje sustava odvodnje besplatni kanalizacijski priključak.