Dobrovoljno vatrogasno društvo Apatovec proslavilo 70. godina rada

Jučer je, 31. kolovoza obilježeno 70. godina DVD-a Apatovec. Sve je započelo mimohodom od 16 sati, zatim je održana sveta misa u kapelici svetog Petra u Apatovcu i posveta zastave te je u 17.30 održana svečana sjednica na kojoj su podijeljene zahvalnice i priznanja, a nakon nje druženje uz grupu “Alibi”.

“Planovi za dalje su veliki. Najvažnije je da mlade pridobijemo jer onda je to sigurnost da društvo opstane. Potrebno nam je i kombi vozilo, daljnje uređenje doma, da što više napravimo za buduće generacije. Mi smo imali temelje na kojima smo mogli nastaviti gradnju i moramo dalje raditi i ostaviti nešto mladima”.
Društvo trenutno broji stotinjak članova, ali ima još dosta mladih koje će uključiti u društvo iduće godine, kazao je predsjednik DVD-a Apatovec Željko Magdić.

Na svečanoj proslavi ove velike obljetnice okupili su se mnogi gosti, vatrogasci i mještani, u ime Grada Križevaca, kao pokrovitelja, čestitke na obljetnici, ali i predanom radu uputio je zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević koji je svečanosti prisustvovao zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Markom Katanovićem.

Tekst: š.v, Foto: Grad Križevci