Olakšajte si jutro

Rijetko tko voli zvuk budilice i osjećaj koji prati tu zvonjavu. Ipak, postoje male stvari koje vam mogu olakšati proces razbuđivanja. Svatko od nas funkcionira drugačije stoga ne odgovara svaka rutina svakome. Bitno je da pronađete rutinu koja će biti savršena za vas. Nisu svi dani jednaki pa će vaša rutina i organizacija ovisiti o planovima nadolazećeg dana.

Cilj jutarnje rutine je da se osjećate što više produktivnije i dobijete što više motivacije kako bi vam dan mogao proći baš onako kako ste ga zamislili.
Započnite dan čašom vode. Ona će ubrzati metabolizam, razbuditi vaš mozak i pomoći vam isprati toksine iz organizma. Večer prije možete u nju staviti nekoliko krišaka limuna za dobar okus, a uz to, limun će ojačati vaš imunološki sustav.
Rastegnite mišiće. Kada spavate, vaši mišići ostaju u jedno te istom položaju po nekoliko sati. Kada se rastežete oni postaju fleksibilniji što može pomoći kod bolova.

Ako imate volje i vremena, napravite neke vježbe u trajanju od oko 20 minuta.
Pojedite nešto zdravo. Iako je doručak najvažniji obrok dana, mnogi ga ne jedu uz izliku da im je loše od hrane u jutro ili jednostavno nemaju vremena. Iako bi bilo dobro, doručak ne mora biti obilan. Možete jednostavno pojesti bananu ili jabuku putem na posao.
Pripremite bitne stvari večer prije. Ako imate važne papire koje morate odnesti do ureda, stavite ih na noćni stolić uz ostale stvari koje nosite sa sobom. Također, večer prije možete pripremiti odjeću ili užinu kako biste uštedili vrijeme.
Ne ostavljajte bitne stvari za kasnije. Bitno je da što prije napravite ono što vam je bitno, ali nije nešto što radite s pretjerano mnogo volje. Natjerajte se da što prije obavite taj zadatak kako bi vam ostatak dana prošao opuštenije.
Otuširajte se u hladnoj vodi. Ako imate problema s razbuđivanjem, hladan tuš je prava stvar za vas. Iako nije najugodnija stvar, probudit će vaša osjetila, mišiće i mozak.
(E.B.)