Čak 170 novih stabala na području Općine Sveti Petar Orehovec. Svaka čast!

U sklopu Građanske inicijative “Zasadi drvo , ne budi panj” , Općina Sveti Petar Orehovec će sveukupno zasaditi 170 stabala na cijelom području općine.

“Općina Sveti Petar Orehovec ponudila je pomoć u svim segmentima same organizacije akcije i ovim putem im se zahvaljujem. U nedjelju je okupljanje svih volontera na nogometnom igralištu u Svetom Petru Orehovcu u 13:30 h radi druženja i fotografiranja zajedničke fotografije. Akciji se odazvalo mnoštvo volontera iz Svetog Petra Orehovca, Brezja Miholečkog, Gregurovca, Selanca i Vinarca.
U sklopu sadnje snimat će se dokumentarni film o sadnji u suradnji s filmskom grupom OŠ Sveti Petar Orehovec.
Posebno smo ponosni na sadnju starih, otpornih sorti jabuka koje ćemo posaditi u sklopu OŠ Sveti Petar Orehovec”- izjavila je za portal radija Križevci koordinatorica inicijative u Svetom Petru Orehovcu Renata Maurović.
Inicijativa Svetog Petra Orehovca zahvaljuje školi i donatorima: Ruber d.o.o. Križevci za kupnju sadnica starih otpornih sorti jabuka, te Pilani Horvat iz Orehovca za donirane potpornje, Udruzi Orej za donirane sokove i veliku pomoć, NK “Prigorje” za donirano piće i pomoć, Komunalnom poduzeću d.o.o. iz Orehovca za prijevoz sadnica, načelniku Općine Sveti Petar Orehovec Franji Poljaku, zamjeniku načelnika Dragutinu Hendelja i ravnatelju škole Stjepanu Lučki, Vatrogasnoj postrojbi iz Svetog Petra Orehovca, Hrvatskim šumama, te svim volonterima koji su odvojili svoje vrijeme i doprinjeli planetu.

Čestitke gospođi Renati na odličnoj organizaciji i dobrom radu te njenoj obitelji koja ju je podržala u svemu!

šv/radiokrizevci.hr