Kešer na Malti pred 16. država govorio o umjetnoj inteligenciji kao pomoć gospodarstvu

Baština je naša„ kulturna DNK “: materijalni predmeti (umjetnine, spomenici) i nematerijalni oblici baštine (vrijednosti, ideje) su ključni sastavni dijelovi lokalnog, nacionalnog ili transnacionalnog identiteta i neophodni za pripremu pojedinaca i društva za neizvjesnu budućnost.
Umjetna inteligencija čak može sačuvati arhitektonsku baštinu za buduće generacije.
Kineski zid, protežući se na više od 20 000 kilometara, predstavlja zastrašujući izazov arhitektima i povjesničarima koji rade na njegovom očuvanju. Određena područja su teško dostupna, a ručni pregled Zida bio bi vrlo naporan.
Ova se tehnologija snimanja geodezije dronom može primijeniti i na komercijalne projekte tako da smo isto mi upotrijebili snimajući Stari Grad Kalnik kako bi omogućili arhitektima nesmetano projektiranje.
Performanse leta, pouzdanost i visoke rezolucije za snimanje slika dronom čine ga savršenim alatom za Velike zidove i obnove nepristupačnih mjesta. Dronovi su u stanju snimiti tisuće detaljnih i vrlo točnih slika zida, koje se mogu povezati kako bi stvorili 3D model za projektiranje.
Umjetna inteligencija je budućnost našeg čovječanstva, no u potpunosti se slažem s Muskom koji je rekao : Moramo biti vrlo oprezni s umjetnom inteligencijom, treba nam neki regulatorni nadzornik na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Pitate se zašto? Zato da budemo sigurni da ne činimo neke gluposti, a da se poslije kada bude kasno ne lupamo po glavi.“, zabrinuto je izjavio Elon Musk za CNN.
“Gospodarstvo mora poprimiti sve sto će mu koristi za napredak i konkurentnost na tržištu” -poručuje Kešer.