Neobične lokacije, otkrivanje špijunskih tajni ili pak povijesna priča o instant rezancima. Jesmo li vas zainteresirali?

Postoji toliko čuda na svijetu za koje mnogi ne znaju ni da postoje. Danas smo se online fokusirali na najljepše muzeje na svijetu koje stvarno vrijedi posjetiti.
Na ovom popisu našao se niz pojedinaca, organizacija i udruga koje su svoje ideje pretvorili u realnost. Na popisu nudi se i zagrebački Muzej prekinutih veza.
Svaki od sljedećih muzeja nosi svoju priču. U nastavku pogledajte neke od zanimljivijih.
Ne bi bilo loše kad biste imali priliku da posjetite neka od ovih mjesta.


The Neon Museum, Las Vegas, SAD

U velikom dvorištu muzeja neonskih reklama u Las Vegasu pronašli smo muzej u kojem se krije cijela jedna povijest showbusinessa. Upravo ovdje čuvaju se legendarni neonski natpisi i vizuali na kojima je ovaj grad kocke i sreće izgradio vizualni identitet, neke smo većinom vidjeli samo na filmovima.
Ako se sjećate poznatog lanca kafića ili pak znak Stardust hotela koji je prodan prije koju godinu tamo je, a jedan od dragocjenih primjeraka je i reklama za vjenčanje iz 1940. Fascinantno!

International Toilet Museum, New Delhi, Indija

Ako se ikada nađete uhvaćeni na ulicama glavnog grada Indije, u Međunarodnom muzeju toaleta Sulabh pronaći ćete puno slobodnih mjesta. Ovdje možete pogledati kolekciju nekoliko stotina WC školjki i sjedala koja datiraju čak iz 2500. godine prije Krista. Pomalo bizarno, ali ipak bi voljeli pogledati!

Cup Noodles Museum, Osaka, Japan

Svi oni koji su posjetili Aziju znaju koliko su instant rezanci u plastičnim šalicama ozbiljna stvar, toliko ozbiljna da zaslužuje muzej. Oni koji nisu, trebali bi. Instant rezanci dokazuju veliku prihvaćenost. Ovaj muzej sa sjedištem u Osaki posvećen je kralju rezanaca.

International Spy Museum, Washington, SAD

Međunarodni muzej špijuna u Washingtonu je dosad najveća objavljena javna zbirka špijunskih artefakata koji bacaju svjetlo na jednu od najtajnijih profesija u svijetu. Mini kamere, krivotvoreni novac, prikriveno oružje i strojevi za šifre otkrivaju ulogu ljudske inteligencije i špijuna kroz povijest, apsolutno zanimljivo. Posjetitelji mogu sudjelovati u interaktivnim špijunskim avanturama te otkriti priče koje stoje iza najdojmljivijih svjetskih špijuna putem povijesnih fotografija i video intervjua.

The Dog Collar Museum, Leeds, Engleska

Muzej pun psećih ogrlica nalazi se u sklopu dvorcu u engleskom gradu Leedsu. Vrlo impresivna kolekcija ustvari. Dvorac je pretvoren u povijesni muzej i može se razgledati svaki njegov kutak, sobe, dvorane te saznati što se sve ovdje događalo kroz povijest.

Museo Subacuático de Arte (MUSA), Cancun, Meksiko

Izgrađen 2009. podvodni Museo Subacuático de Arte (MUSA) sadrži preko 500 skulptura u prirodnoj veličini pričvršćenih za morsko dno. Umjetnost na dnu oceana ujedno je i umjetni greben posebno dizajniran za promicanje rasta koralja koji neprestano transformiraju vodeni krajolik. Volimo koralje, a očito volimo i muzeje!

Sad kada znate gdje su i što sve možete pogledati sad vam samo treba odluka kada idete i novac da pokrijete trošak, jer svi znamo da ako idete na put, pogotovo ako želite pogledati nešto ovako, sa sobom morate imati još barem nekoliko stotina kuna. Mi smo se najviše zainteresirali za muzej u Meksiku, a donosimo vam i nekoliko fotografija da znate zašto. (š.v)